Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Färre fartyg men fler turer

Stena Line effektiviserar sin trafik på Nynäshamn och erhåller mer kapacitet genom fartygsförflyttningar.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] fartygsförflyttningar.

Stena Line uppger att efterfrågan och tillväxt på linjen från Nynäshamn till Ventspils respektive Liepaja fortsätter att utvecklas positivt. I år har fraktvolymerna ökat med nästan 30 procent.

Från sju till åtta

Från den 12 april ökar Stena Line antalet veckoavgångar från Nynäshamn från sju till åtta genom ändringar i dispositionen av fartyg.

Ropax-fartyget Scottish Viking gör oförändrat fem rundturer per vecka mellan Nynäshamn och Ventspils. Däremot kommer Stena Flavia att trafikera i huvudsak på Nynäshamn. Stena Flavia har tidigare gjort en rundtur per vecka från Nynäshamn, men går nu upp till tre. En avgång är till Liepaja och två till Ventspils. Fartyget gör dessutom en rundtur per vecka mellan Ventspils och Travemünde i stället för tidigare två.

– Det känns naturligt att flytta tonnage till där det finns efterfrågan, säger Tony Michaelsen, linjechef för Region Baltikum på Stena Line, till Sjöfartstidningen.

Ask och Urd bort

I oktober 2014 utökades antalet avgångar genom att ta in ropax-fartygen Ask och Urd på Nynäshamnslinjen vid sidan av deras ordinarie trafik mellan Travemünde och Liepaja. Det avbryter man nu. Ask och Urd kommer enbart att gå i trafik mellan Travemünde och Liepaja och går upp från två rundturer per fartyg och vecka till två och en halv per vecka.

– Vi kompenserar för bortfallet av Stena Flavia i trafiken på Travemünde, säger Tony Michaelsen.

”Går som tåget”

Tony Michaelsen är nöjd med hur trafiken på Nynäshamn har utvecklats.

– Utvecklingen på linjen har gått som tåget sedan vi tog över för ett par år sedan. Nu satsar vi vidare för att kan erbjuda våra kunder ännu fler avgångar på attraktiva avgångstider. Vi fokuserar på att vara snabba och flexibla och hela tiden anpassa vår verksamhet till efterfrågan på marknaden och det kommer vi fortsätta med.

Fortsatt positiv utveckling

Stena Line tror på en fortsatt positiv utveckling för linjen.

– Det här är en strategiskt viktig linje för oss som vi tror kommer fortsätta utvecklas positivt. Vår målsättning är att linjen på sikt ska trafikeras av två likadana systerfartyg med fullt utvecklade faciliteter till både frakt och passagerare. Det har visat sig vara vår framgångsstrategi på andra linjer och den här förändringen är ett steg i den riktningen, säger Tony Michaelsen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]