Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Fler turer på Nynäshamn och Karlskrona

Stena Line utökar antalet avgångar på linjerna Karlskrona–Gdynia och Nynäshamn–Ventspils

Det är främst på fraktsidan som efterfrågan på kapacitet har ökat. På linjen Karlskrona–Gdynia kommer ropax-färjan Stena Baltica från den 16 maj att göra ytterligare en rundresa per vecka så att det blir fem turer i vardera riktningen istället för dagens fyra.

– Varje år de senaste åren har vi i alla segment sett en tillväxt i trafiken mellan Sverige och Polen. Under 2015 kunde vi återigen notera ökningar i volymerna både när det gäller chaufförsbundna och icke chaufförsbundna enheter och tillväxten fortsätter i år. Detta är främst en effekt av en dynamisk exporttillväxt från Polen till de Skandinaviska länderna, säger Tony Michaelsen, linjechef för Stena Lines linjer på Östersjön.

Strategiskt viktiga

På motsvarande sätt får linjen Nynäshamn–Ventspils ytterligare en avgång från varje hamn med Stena Flavia från slutet av april. Fartyget har därefter totalt tre avgångar från Nynäshamn och tre från Ventspils per vecka.

– Vi ser en ökning i fraktvolymerna även från Lettland. Båda dessa linjer är strategiskt viktiga för Stena Line och vårt fokus är att hela tiden vara flexibla och lyhörda för marknadens krav för att snabbt kunna anpassa oss till en ökande efterfrågan, säger Tony Michaelsen.