Fotograf: Perry Nordeng / CMP

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Klart med läget för CMP:s nya terminal

CMP har funderat färdigt när det gäller flytten av containerterminalen i Köpenhamn. Den nya terminalen ska byggas vid Ydre Nordhavn, inte långt från den nuvarande placeringen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] långt från den nuvarande placeringen.

En flytt av Copenhagen Malmö Ports (CMP) containerterminal i Köpenhamn har varit på gång en längre tid. Orsaken är att området där verksamheten bedrivs idag, det vill säga de inre delarna av Nordhavn, ska utvecklas och bebyggas.

Nu meddelar hamnbolaget att den nya placeringen för containerverksamheten inte blir i exempelvis Køge Havn – som det tidigare spekulerats i – utan längre ut på Nordhavn, närmare bestämt Ydre Nordhavn. Där uppges de nautiska förutsättningarna vara riktigt bra, med ett utmärkt vattendjup och en smidig insegling, något som innebär att CMP kommer att kunna ta emot ännu större fartyg i Köpenhamn i framtiden.

Nya arealer

Flytten innebär att nya arealer kommer att fyllas upp och att nya byggnader och utrustning uppförs på området.

– Köpenhamn utgör den ideala kombinationen av dessa grundläggande behov. Att etablera containerverksamheten här ser vi som den absolut bästa lösningen både ur ekonomiska och nautiska aspekter, säger Johan Röstin, vd för Copenhagen Malmö Port, i en kommentar.

”Modern och effektiv”

Den nya terminalen uppges bli mer automatiserad än den nuvarande, vilket innebär att fler containrar kan hanteras per timme och att ytorna kan utnyttjas bättre.

– Servicegraden är helt avgörande för hur attraktiv en terminal anses vara. Det här ger oss utrymme att skapa en modern och effektiv terminal med de bästa teknologiska lösningarna. CMP kan tillhandahålla bättre och djupare integration med kunderna och se till så att CMP är den mest optimala partnern för såväl transportörer som rederier, säger Johan Röstin.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]