Fotograf: CMP

Kategori: Folk/företag

Nya chefer för CMP

Barbara Scheel Agersnap har utsetts till ny vd för Copenhagen Malmö Port (CMP). Samtidigt blir Jonas Arkestad vice vd. 

Barbara Scheel Agersnap har varit vice vd sedan 2015 och har av CMP:s styrelse nu utsetts till vd. Jonas Arkestad som blir vice vd är sedan tidigare CFO, en tjänst som han behåller parallellt med vice vd-uppdraget. Förändringarna i ledningen träder i kraft omgående. Barbara Scheel Agersnap efterträder Johan Röstin, som nu tillträder sitt nya jobb som vd för HH Ferries.

Kan branschen

– Vi är glada över att Barbara har accepterat rollen som vd för CMP. Med Barbara får vi en person som har såväl strategisk som operationell kompetens. Barbara kan branschen och har samtidigt förmågan att tänka i nya banor. Detta är viktigt i en värld med stora förändringar, så att man ligger i framkant i utvecklingen, kommenterar CMP:s ordförande Mads Lebech i ett pressmeddelande.

Fortsätter utvecklingen

– Jag är glad för det förtroende styrelsen visar mig. Efter mina två år som vice vd känns det både roligt och utmanande att axla rollen som vd. Vi har en fantastisk verksamhet och ett bra strategiskt läge i Östersjöregionen med stora möjligheter. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och att tillsammans med organisationen fortsätta utvecklingen av CMP som en ledande hamn även i framtiden, säger Barbara Scheel Agersnap.