Fotograf: CMP

Kategori: Hamn/Logistik

CMP ser fram emot hektisk kryssningssäsong

Kryssningssäsongen för Copenhagen Malmö Port (CMP) har börjat. 432 anlöp förväntas under året i Köpenhamn, Malmö och Visby – varav 142 i de svenska hamnarna.
Expeditionskryssningsfartyget Ocean Novas ankomst till Köpenhamn blir starten på årets säsong, skriver CMP i ett pressmeddelande. Ocean Nova, från kryssningsrederiet Noble Caledonia, anländer med 70 passagerare och lika många besättningsmedlemmar. Fartyget lämnar Köpenhamn den 15 april och seglar vidare mot Århus.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]n på årets säsong, skriver CMP i ett pressmeddelande. Ocean Nova, från kryssningsrederiet Noble Caledonia, anländer med 70 passagerare och lika många besättningsmedlemmar. Fartyget lämnar Köpenhamn den 15 april och seglar vidare mot Århus.

Under säsongen räknar CMP med totalt 432 anlöp: 290 i Köpenhamn, 136 i Visby och 6 i Malmö. Av dessa är 122 turn-around-anlöp där en grupp passagerare går av och en annan grupp går ombord på fartyget. CMP förväntar sig även tio kryssningsanlöp under jul och nyår.

Nio fartyg anlöper i år CMP för första gången, vilket uppmärksammas med traditionellt överlämnande av plaketter mellan fartyget och hamnen.

En speciell händelse inträffar den 8 juni då namngivningsceremonin för MSC Cruises nya och miljömässigt avancerade kryssingsfartyg MSC Euribia ska ske i Köpenhamn.

– Återigen är våra tre nordiska kryssningsdestinationer – Köpenhamn, Visby och Malmö – populära bland både kryssningsresenärer och kryssningrederier. Vi gläder oss över 432 förväntade anlöp 2023 och över att välkomna nya fartyg till våra terminaler! Tillsammans med våra partners fortsätter vi att arbeta hårt med våra ansträngningar om att bidra till en mer välmående och hållbar kryssningsindustri, säger Luis de Carvalho, Commercial Cruise Director på CMP, i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]