Kategori: Politik

Tonnageskatten begravs i ny utredning

Vid torsdagens regeringssammanträde beslöts att en ny tonnageskatteutredning ska tillsättas. En särskild utredare ska lämna ett förslag och dessutom se över befintliga sjöfartsstöd.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]fintliga sjöfartsstöd.

Utredningen ska vara klar senast 15 november 2014. Det vill säga efter riksdagsvalet, då ingen vet vilken regeringskonstellation som tagit makten. Regeringen betonar att en utgångspunkt är att sjöfartsstödet ska i grunden vara oförändrat.

Att det skulle bli en utredning var väl känt innan, men att den behöver nästan två år på sig har resulterat i många höjda ögonbryn inom näringen.

–Frågan är redan utredd, betänkandet kom 2006, och regeringen har haft den under beredning i sju år. Då är det anmärkningsvärt att man skall behöva utreda den igen under så lång tid, säger Christer Schoug, vd för Sveriges Redareförening.

Christer Schoug menar att sjöfarten är en svensk basindustri. Med den fart som utflaggningen sker kommer Sverige snart att förlora den och då dessutom tappa jobb och kompetens i omkringliggande näringar.

– Det finns en uppbar risk för att operationen lyckades men att patienten dog, säger Schoug.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

  Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
[mc4wp_form]