Kategori: Folk/företag | Politik

Christer Schoug lämnar Redareföreningen

Christer Schoug meddelar att han slutar som vd för Sveriges Redareförening. ”Jag fick en chans jag inte kunde säga nej till”, säger han till Sjöfartstidningen.    

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]jöfartstidningen.    

– Vi har en mycket bra förening med otroligt kompetent folk och vi har mycket kul på gång, men ibland får man en chans som det är svårt att säga nej till. Där väljer jag nu att gå vidare och ta ett steg till i livet, säger Christer Schoug till Sjöfartstidningen.

Innan Christer Schoug tillträdde som vd för Sveriges Redareförening var han ansvarig för Royal Caribbean Cruises nybyggnadsprogram i Miami, och erbjudandet han nu har fått handlar också det om skeppsbyggeri.

– Ja, det handlar om att bygga fartyg, men exakt var och för vem kan jag inte gå närmare in på just nu. 

Tillträdde 2012

Christer Schoug tillträdde som vd för Redareföreningen efter avgående vd:n Håkan Friberg i april 2012, vilket innebär att han kommer att ha innehaft vd-posten i drygt ett och ett halvt år.

– Det jag är mest nöjd med under min tid är att vi har kommit in på arenor där vi kan påverka och föra vår egen talan. Jag är också mycket nöjd med det samarbete vi har haft med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, som jag tycker har varit fantastiskt bra. Visst hade man kanske velat att det hänt ännu mer som gagnat den svenska sjöfarten, men Rom byggdes inte på en dag och fortsätter vi nu bara att jobba positivt och konstruktivt så är jag säker på att vi kommer att uppnå det vi vill, säger Christer Schoug. 

”Mycket bra arbete”

Styrelseordföranden för Sveriges Redareförening, Anders Boman, säger att det är tråkigt att Christer Schoug lämnar men att man har respekt för hans önskan att anta nya utmaningar.

– Christer har gjort ett mycket bra arbete för föreningen sedan han tillträdde sin tjänst för cirka ett och ett halvt år sedan, säger Anders Boman och tillägger:

– Vi kommer att sakna den kompetens och energi som han bidragit med i arbetet med att lyfta fram sjöfartens frågor på den politiska agendan. Under denna korta tid har Christer också lyckats flytta fram föreningens positioner på viktiga områden samt öppnat upp för nya relationer och nätverk, säger Anders Boman, styrelseordförande för Sveriges Redareförening.

Jakten är igång

Styrelsen för Sveriges Redareförening arbetar nu med att rekrytera en ny vd. Fram tills att en ny efterträdare utsetts kommer Christer Schoug att behålla ansvaret som vd.

– Jakten efter en ny vd är i full gång, och först när vi har hittat den personen kommer jag att sluta. Tills dess kommer jag självklart att sitta kvar, säger Christer Schoug. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]