Ragnar Johansson, vd för Svenska Orient Linien och Wallenius SOL.

Fotograf: Wallenius SOL

Kategori: Folk/företag

Ragnar Johansson ny i Skeppshypoteks styrelse

Regeringen har förordnat Ragnar Johansson till ny ledamot i styrelsen för Svenska Skeppshypotek.

Ragnar Johansson är vd för Svenska Orient Linien samt Wallenius SOL. I Svenska Skeppshypoteks styrelse efterträder han Anders Källsson som har varit ledamot sedan 2007.

– Det har varit en fantastisk tid och utveckling för svensk sjöfart under dessa år och det har varit mycket tillfredsställande att ha kunnat bidra till den genom arbetet i Svenska Skeppshypoteks styrelse, säger Anders Källson i ett pressmeddelande.

Bred erfarenhet

Ragnar Johansson har en gedigen erfarenhet från sjö̈fartsnäringen såväl som aktiv till sjö̈ss som i ett flertal ledande befattningar i land. Ragnar Johansson var bland annat ordförande i Föreningen Svensk Sjöfart 2016 till 2019.

– Jag vä̈lkomnar varmt Ragnar Johansson till styrelsen. Ragnars breda erfarenheter från såväl tillvaron ombord som i olika rederiers organisationer, tillsammans med hans uppdrag för näringen, kommer att vara synnerligen värdefulla för vårt fortsatta arbete att stä̈rka den svenska handelsflottan, sä̈ger ordförande Michael Zell, och tillägger:

– Det är samtidigt väldigt svårt att se Anders Källson gå ut genom dörren. Anders har betytt så oerhört mycket för Svenska Skeppshypotek under alla dessa år, både för våra beslut om nya krediter som för de kunder som till och från hamnar i trångmål, tillägger Michael Zell.

100-tal fartyg

Verksamheten inom Svenska Skeppshypotek regleras av lagen om Svenska Skeppshypotekskassan. För närvarande finns ett drygt 100-tal fartyg inom den svenska sjöfarten som har fått sin finansiering genom Svenska Skeppshypotek.

– Jag hoppas kunna bidra till en effektiv och hå̊llbar infrastruktur till sjö̈ss, gä̈rna med ett ö̈kat svenskt inslag och med bredare samarbeten, något som vår bransch kan bli mycket bä̈ttre på̊, sä̈ger Ragnar Johansson.