Fotograf: Wasaline

Kategori: Fartygsutrustning

Snabb uppkoppling på Wasa Express

Wasaline lanserar bredbandsteknik från det svenska företaget Aecorlink AB på sitt fartyg Wasa Express.

Wasaline uppges bli först i Östersjön med att erbjuda sina resenärer bredband med samma hastighet som iland. Under hela resan mellan Vasa och Umeå har resenärerna på Wasa Express tillgång till höghastighetsbredband ombord. Till exempel företag som ordnar konferenser ombord har möjlighet att koppla upp sig med olika streamingtjänster eller ringa över internet.

Avancerad mikrovågsteknik

– För resenärer i dag är internet med en snabb uppkoppling en självklarhet och tidigare har det inte varit möjligt att ha höghastighetsbredband på fartyg samt att ha möjlighet att utnyttja streamingtjänster. Det är fantastiskt att rederiet i dag kan lansera denna unika lösning, med en så avancerad mikrovågsteknik som levererats av Aecorlink, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

Först i Östersjön

– Även det faktum att Wasaline är det rederi som skriver historia med att vara det första rederiet i Östersjön som testat systemet och tagit det i bruk gör detta till en dag som är viktig för rederiet och regionen. Wasaline strävar efter att vara i fronten med att utveckla innovativa lösningar och detta är en viktig del med tanke på framtiden, säger Peter Ståhlberg.