Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Arbetsmarknad | Hamn/Logistik

Låst läge i Göteborg

Konflikten mellan det lokala facket och arbetsgivaren APM Terminals i Göteborgs hamn är ännu inte löst. I veckan genomfördes ännu en dygnslång strejk.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] genomfördes ännu en dygnslång strejk.

Den senaste 24-timmarsstrejken inleddes klockan 16 på tisdagen och är den fjärde dygnslånga strejken som Svenska Hamnarbetarförbundets avdelning 4, även kallad Hamn4an, har genomfört mot APM Terminals sedan slutet av april. Konflikten handlar bland annat att om att parterna har olika syn på förhandlingsordningen och i vilken utsträckning arbetsuppgifter ska kunna delegeras till andra yrkesgrupper.

Samtidigt meddelar de bägge parterna att konflikten ännu inte är löst. Enligt Hamn4an finns inga öppningar i nuläget, efter att medlingen mellan de centrala parterna avbrutits den 16 maj och därefter inte har återupptagits.

Öppnar för förhandlingar

I ett uttalande uppger dock Hamn4an att man nu kommer att avvakta med ytterligare konfliktvarsel mot APM Terminals, för att ”öppna upp för en längre period av förhandlingar och förnyade försök att diskutera fram en konstruktiv lösning”.

Samtidigt poängteras att man har mandat att ”snabbt varsla om nya, kraftfulla stridsåtgärder om förhandlingarna åter strandar eller nya stridsfrågor seglar upp på terminalen”.

Från arbetsgivarsidan APM Terminals håll meddelas att ”parterna avser att återuppta samtal när verksamheten åter fungerar utan större störningar”. Man poängterar dock det inte är bestämt när nästa förhandlingsrunda ska inledas.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]