Keld Pedersen, avgående vd för APM Terminals i Göteborg.

Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik

Hamn-vd i Göteborg avgår

Keld Pedersen avgår som vd för APM Terminals i Göteborg. Istället tillträder han den 1 maj som ny vd för APM Terminals anläggning i Pipavav, Indien.  

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ng i Pipavav, Indien.  

Enligt Katrin Lemming, kommunikationsansvarig för APM Terminals Göteborg, blev nyheten om Keld Pedersen offentlig igår tisdag, då såväl personal som kunder informerades. 

– Det stämmer. Keld Pedersen kommer att lämna Göteborg för att istället bli vd för APM Terminals anläggning i Pipavav i Indien, säger hon till Sjöfartstidningen. 

Vd sedan 2012

Keld Pedersen har arbetat inom APM Terminals sedan starten av bolaget, och har tidigare jobbat i bland annat Kamerun, Malaysia och på huvudkontoret i Haag. Han har varit vd för APM Terminals i Göteborg sedan företaget tog över containerhamnen i början av 2012.

Enligt APM Terminals är anläggningen i indiska Pipavav en strategiskt viktig hamn som servar alla typer av gods, och det är också en anläggning som är noterad på den indiska börsen.    

– När jag blev tillfrågad om vd-posten i Indien, såg jag det som ett spännande nytt steg att ta, säger han i en kommentar till vd-flytten.

Ingen inverkan

Även om Keld Pedersen officiellt tillträder som vd för Pipavav-anläggningen redan den 1 maj 2015 poängterar Katrin Lemming att han fortsätter som vd för APM Terminals i Göteborg tills en ny vd har utsetts för göteborgsterminalen. 

– Ja, han fortsätter tills övergången är tryggad för att på så sätt säkerställa verksamheten. 

Katrin Lemming betonar också att Keld Pedersens avgång inte har någon inverkan på det utvecklingsarbete som pågått en längre tid och som fortfarande pågår. 

– Nej, det är riktigt. Arbetet med utvecklingen av terminalen fortsätter som planerat. 

Fotnot. En längre artikel om utvecklingsarbetet hos APM Terminals Göteborg kommer att publiceras på vår nyhetssajt i morgon torsdag.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

  Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
[mc4wp_form]