Fotograf: Sébastien Bertrand

Kategori: Folk/företag | Politik

Redareföreningen stänger EU-kontoret

På grund av de ekonomiskt bistra tiderna för svensk shipping har Sveriges Redareförening beslutat att stänga sitt lobbykontor i Bryssel. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]lobbykontor i Bryssel. 

Redareföreningen öppnade EU-kontoret i Bryssel 2001, där Christopher Frisk har arbetat med EU-frågor sedan 2004. Men efter att ha gjort en översyn av föreningens kostnader har man nu alltså beslutat att stänga kontoret i Bryssel. Det exakta datumet för stängningen är inte bestämt, men avvecklingen kommer att ske någon gång under våren 2014. 

– Det är hårt i shippingen just nu, och vi måste vända på varenda krona. Vi har ju rederier som skär ned överallt, och även vårt medlemsantal krymper. Då måste vi som branschorganisation helt enkelt se över vår verksamhet och våra kostnader, och Brysselkontoret är en stor utgift, säger Christer Schoug, vd för Sveriges Redareförening.

Fler flygresor

Enligt Christer Schoug kommer stängningen av Brysselkontoret innebära att representationen i EU i högre grad kommer att göras av sakfrågeexperterna på Göteborgskontoret. 

– Vi kommer att ha en representation i Bryssel även i fortsättningen, inte minst genom att vi också representeras av ECSA. Men nu blir det sannolikt så att våra experter här i Sverige i större utsträckning kommer att få flyga ned till Bryssel istället. Vi är dock övertygade om att vi sparar mer på att lägga ned Brysselkontoret jämfört med vad det kostar med ett något ökat antal flygresor, säger Christer Schoug.  

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]