Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Stena-linje firar 20 år med nytt pris

Idag fredag är det 20 år sedan Stena etablerade trafik på linjen Karlskrona-Gdynia. Dagen till ära instiftas entreprenörspris.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]iftas entreprenörspris.

Fredagen den 29 maj 2015 har Stena Line idkat trafik på färjelinjen Karlskrona–Gdynia i 20 år. Stena Line tog över linjen efter Corona Line, som lade ner sin trafik i mars 1995. De första åren opererades trafiken under namnet Lion Ferry.

Årligt pris

– Vi kommer att fortsätta transportera gods och människor mellan Karlskrona och Gdynia men de kommande tjugo åren vill vi också göra linjen till en bro över vilken även tankar och idéer färdas och utbyts. Därför väljer vi att i samarbete med Science Park Karlskrona etablera ett entreprenörspris som årligen delas ut till unga tillväxtbolag med internationell lyftkraft, säger Tony Michaelsen, Route Manager Baltic Sea Routes.

Stena Line Propeller Prize kommer årligen att delas ut till ett ungt tillväxtföretag inom ICT-området och ett inom marinteknikområdet. Vardera priset är på 100.000 kronor.

God utveckling

Utvecklingen på linjen Karlskrona–Gdynia har visat på en uppåtgående trend. Under dessa 20 år har Stena Line transporterat sammanlagt 6.941.624 passagerare, 1.135.172 personbilar och 1.148.846 fraktenheter på linjen. Idag opereras trafik med tre fartyg på linjen: Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica.

Viktigt nav

– Vi tror på Blekinges roll som ett viktigt nav i Östersjöregionen. För att stärka den positionen ytterligare behövs fler nyskapande företag och samarbeten i vårt närområde. Stena Line vill utveckla handeln mellan länderna och transport av varor och resenärer och ser vikten av att bygga partnerskap för framtiden, säger Tony Michaelsen.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]