Fotograf: Wasaline

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart

Positivt operativt resultat för Wasaline

Under sitt andra verksamhetsår redovisar NLC Ferry Ab positivt resultat för den operativa verksamheten.

Färjerederiet NLC Ferry Ab Oy, som opererar färjetrafik mellan Umeå och Vasa under namnet Wasaline, transporterade under fjolåret 161.710 passagerare, vilket är drygt fem procent mer än året innan. Även frakten ökade med fem procent.
I ett pressmeddelande uppger rederiet att årsomsättningen ökade med närmare tio procent till 14,8 miljoner euro. Driftsekonomin har förbättrats med två miljoner euro och rederiet noterar ett positivt resultat för den operativa verksamheten.

NLC Ferry Ab Oy ägs gemensamt av städerna Umeå och Vasa.

Starkt engagemang

– Vi är nöjda med utvecklingen och trots lågkonjunkturen har vi lyckats öka på samtliga segment. Framför allt har vi effektiviserat vår verksamhet i hela organisationen. Engagemanget hos ägare, styrelse, besättning ombord och iland, har visat att det finns goda förutsättningar att driva ett rederi i Kvarken och upprätthålla den viktiga transportleden Vasa-Umeå, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline.
Han tillägger att Wasaline kommer att fortsätta med att utveckla fungerande produktkoncept.

– Fartyget Wasa Express ska i sig vara ett betydande resmål med god underhållning och fantastiska matupplevelser. Vi vill stärka den positiva trafikutvecklingen med fortsatta kostnadsmedvetna satsningar.

Kommentarer

  • Anonymous

    Betyder detta resultatet före avskrivningar? Isåfall helt missvisande.

  • Anonymous

    Vilken inverkar har oljepriset på det goda resultatet?
    Skulle det varit samma om priset varit 60-80 istället för 30?

Artikeln är stängd för fler kommentarer