Kategori: Folk/företag | Offshore

N-O-G blir partner i CPower

Svenska Northern Offshore Group blir partner i det brittiska konsult- och serviceföretaget CPower Energy Ltd.

Ägarna i Northern Offshore Group gör denna strategiska investering i CPower Energy Ltd för att bredda sin verksamhet inom offshore-vindkraftindustrin. Gruppens ägare ser detta strategiska förvärv som ett led i sin långsiktiga strategi att utöka sin verksamhet över olika segment inom marinindustrin.

Fristående verksamhet

CPower Energy Ltd är specialiserade på uppdrag inom såväl byggnation som operation och management av offshore vindkraftparker. Företaget erbjuder också konsulttjänster och rekrytering av kvalificerad arbetskraft.

Enligt ett pressmeddelande kommer CPower fortsättningsvis att skötas av sina grundare och sin nuvarande ledning som en fristående verksamhet med stöd av Northern Offshore Group.

– Vi är mycket glada över detta strategiska förvärv, eftersom vi kan bidra med vår erfarenhet, kunskap och vårt breda nätverk inom industrin, säger David Kristensson, vd för Northern Offshore Group, i ett pressmeddelande.

Andra investeringen

Detta är den andra strategiska investeringen i Storbritannien som Northern Offshore Group gör inom en kort tid. I maj köpte Northern Offshore Group Turbine Transfers Ltd och dess flotta av 25 specialfartyg, som nu är ett helägt dotterbolag med namnet Mareel Ltd.