Fotograf: N-O-S

Kategori: Skeppsbyggnad

N-O-S satsar i USA och beställer fyra

N-O-S har med en amerikansk partner inlett en ny verksamhet i USA och beställer fyra hybrid-ready CTV av sin nyutvecklade G-klass från ett amerikanskt varv.
För att utforska möjligheterna inom den expanderande amerikanska offshore vindkraftsindustrin inledde Northern Offshore Services (N-O-S) och amerikanska Sea O.G Offshore 2020 ett joint venture vilket ledde till att American Offshore Services grundades. American Offshore Services (A-O-S) har nu beställt fyra hybrid-ready crew transfer-fartyg (CTV) som uppfyller kraven för Jones Act från varvet Blount Boats in Rhode Island.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]re vilket ledde till att American Offshore Services grundades. American Offshore Services (A-O-S) har nu beställt fyra hybrid-ready crew transfer-fartyg (CTV) som uppfyller kraven för Jones Act från varvet Blount Boats in Rhode Island.

– Det är spännande att få bygga denna nästa generation av CTV för A-O-S. En hybrid-ready CTV är ett passande tillägg till den nya och växande offshore vindkraftsindustrin i USA och vi är stolta över att vara en del av det på detta viktiga sätt, säger Marcia Blount, Blount Boat President, i ett pressmeddelande.

American Offshore Services ska operera en egen flotta av CTV och erbjuda tjänster till den amerikanska offshore vindkraftsindustrin. De nu beställda fartygen är av Northern Offshore Services nya G-klass och levereras under 2023 och 2024. Nybyggena uppges bli de första hybrid-ready CTV-enheterna på den amerikanska marknaden. De kommer omedelbart efter leverans att få sysselsättning inom offshore vindkraftsprojekt.

Den 30 meter långa G-klassen är enligt Northern Offshore Services konstruerad för tuffare utmaningar än tidigare typer bland annat tack vare en ny diamantformad skrovform och Volvo Pentas IPS-system. Den ökade prestandan innebär att de kan operera ännu säkrare och effektivare i hårda väderförhållanden, uppger Northern Offshore Services i ett pressmeddelande.

American Offshore Services har också tecknat sina första kontrakt med kunder i USA. Med start under andra kvartalet 2023 kommer företaget att tillhandahålla CTV-enheter för transporter av personal och utrustning till fyra olika vindkraftparker under byggnad vid amerikanska ostkusten.

– Vi tror på globalisering och vi är glada över att vi har funnit en partner i Sea O.G i USA som delar våra visioner och värderingar. American Offshore Services är det följande steget på våra företags resa, säger David Kristensson, ägare av Northern Offshore Services, i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]