Nordic Crystal.

Fotograf: Erik Thun AB

Kategori: Skeppsbyggnad | Torrlast

Leverans till Erik Thun AB

Erik Thun AB informerar att rederiet har tagit leverans av torrlastfartyget Nordic Crystal från varvet Shipsveerf Ferus Smit i Leer, Tyskland. Nybygget sattes i trafik förra veckan.
Nordic Crystal och hennes systerfartyg, som ska levereras nästa år, är en vidareutveckling av fartyg i Erik Thuns befintliga flotta. Kännetecknande för designen är bland annat minskad bränsleförbrukning, ökat lastintag, mindre avgasutsläpp och lägre bullernivå. Nordic Crystal har utrustning för landströmsanslutning.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only], är en vidareutveckling av fartyg i Erik Thuns befintliga flotta. Kännetecknande för designen är bland annat minskad bränsleförbrukning, ökat lastintag, mindre avgasutsläpp och lägre bullernivå. Nordic Crystal har utrustning för landströmsanslutning.

– Vi ser fram emot att nästa generations fartyg ska förse våra kunder med hållbara och smarta lösningar, som levererar lasten i tid med bästa möjliga miljöprestanda av i dag”, säger Jens Bäckström, Senior Charterer på Erik Thun AB, i ett pressmeddelande.

Nybygget, som har finsk-svensk isklass 1A, är 99,99 meter långt, 13.35 meter brett och har ett maximalt djupgående på 7 meter. Dödvikten är 6.380 ton.

– Vi har alltid haft fokus på att omvandla resurseffektivitet till modern miljöomsorg. Det är en utmaning att bygga fartyg anpassade för framtiden men vår långa erfarenhet i branschen i kombination med vår vision att vara en hållbar svensk partner över generationer ger oss en bra bas för ständiga förbättringar och innovativ design, säger Henrik Källsson, vice vd på Erik Thun AB.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]