Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Gabriella ersätter Amorella

Gabriella har nu gått in som ersättare för Amorella som står på grund vid Järsö i Ålands skärgård.
Endast avgången på söndag kväll från Stockholm till Åbo via Långnäs behövde ställas in på grund av Amorellas grundstötning på söndagen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]�rd.”} /–>

Endast avgången på söndag kväll från Stockholm till Åbo via Långnäs behövde ställas in på grund av Amorellas grundstötning på söndagen.

Gabriella tog över

Efter att Viking Lines färja Gabriella återvände till Helsingfors på söndag kväll från sin tur till Tallinn avgick hon med destination Åbo, dit hon anlände måndag morgon.

Från Åbo avgick Gabriella mot Åland och Stockholm efter klockan 10 lokal tid och tar därmed över Amorellas trafik tills Amorella är tillbaka.

Före pandemin var Gabriella insatt på linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors, som för närvarande inte har någon trafik. Senast har Gabriella gjort några turer i veckan mellan Helsingfors och Tallinn. Linjen Helsingfors–Tallinn trafikeras fortfarande oförändrat av den ordinarie färjan Viking XPRS.

Till varv

Dykare undersökte Amorellas skrovskador under söndagskvällen och i ett pressmeddelande på måndag morgon uppger Viking Line att vissa skador har konstaterats i fartygets botten men att det utreds vidare.

Målsättningen är att inleda en förflyttning av Amorella till varv för dockning. Innan dess ska möjligheterna för bogsering till ett reparationsvarv utvärderas. Tidtabellen för arbetet är ännu inte fastställd och utredningsarbetet beräknas ta några dagar. Viking Line beslutar med berörda myndigheter om vilka åtgärder som vidtas.

Passagerarna till Mariehamn

Amorella som går i trafik på linjen Stockholm–Åland–Åbo fick på söndagen bottenkänning vid Julgrund i Ålands skärgård. Läget var hela tiden stabilt och inga personskador konstaterades, uppger Viking Line. Ombord befann sig cirka 200 passagerare och 80 personer i besättningen. Passagerarna togs under eftermiddagen till Mariehamn.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]