Viking Line kommer att sätta in Amorella mellan Stockholm och Helsingfors i vår.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik | Passagerarsjöfart

Amorella sätts in på Helsingforslinjen

Viking Line har beslutat att sätta in bil- och passagerarfärjan Amorella på linjen mellan Stockholm och Helsingfors med start den 1 april 2022. Det meddelade rederiet under tisdagen.

Det var i samband med en presskonferens om rederiets nybygge Viking Glory under tisdagen som Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström berättade att bolaget under tisdagen fattat beslutet att sätta in Amorella på linjen mellan Stockholm och Helsingfors från och med den 1 april. Fartyget kommer att trafikera tillsammans med Gabriella som sedan försäljningen av Mariella varit ensamt fartyg på linjen. 

– Det här gör att det blir bättre kontinuitet i turlistan genom att vi kommer ha en avgång per dag från såväl Stockholm som Helsingfors, säger hon.

Ersätts av nybygge

Amorella trafikerar i dag på linjen mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo, vilket hon kommer att göra fram till slutet av februari då rederiets nybygge Viking Glory kommer att ta över trafiken.

– Vi vet inte hur länge vi kommer att ha Amorella på Stockholm–Helsingfors. Det är ingen hemlighet att hon är, och har varit till salu, men vi har inte sålt henne ännu. Så därför sätter vi in henne på Stockholm–Helsingfors, säger Johanna Boijer-Svahnström och fortsätter:

– Vi hoppas att den här pandemin ska lätta lite så att vi får lite mera passagerare på linjen. Vi såg i höstas när pandemin var lite lättare att det finns en stor efterfrågan bland våra finska resenärer att åka till Stockholm, vi hade bra med resenärer då, säger hon.

Läs mer om Amorella, som varit i trafik på linjen mellan Stockholm och Åbo i 33 år, i årets första nummer av Sjöfartstidningen, ute hos våra prenumeranter fredagen den 28 januari.