Fotograf: Joachim Sjöström

Fonasba fyller 50

Den globala sammanslutningen för skeppsmäklare, Fonasba, grundades i dag för 50 år sedan.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]i dag för 50 år sedan.

Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents (Fonasba) grundades i London den 23 april 1969 av skeppsmäklare som representerade Sverige, Finland, Danmark, Norge, Västtyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Grekland och Italien. De ursprungligen elva europeiska medlemmarna har sedan utökats till 62 runt hela världen.

De formella festligheterna äger rum i oktober 2019 i samband med Fonasbas årsmöte under sloganen “Celebrating our Past, Inspiring our Future”.

Betydelsefull organisation

Fonasba är i dag en inflytelserik organisation inom den maritima sektorn som deltar aktivt i arbetet inom ett antal internationella organisationer som IMO, World Customs Organisation, Unctad och Uncitral. Dess europeiska kommitté Ecasba är dessutom erkänd av Europeiska kommissionen som en organisation som representerar skeppsmäklare och agenter.

– Vi fortsätter att vidareutveckla initiativ för att stödja våra medlemmar och att expandera både Fonasbas medlemstäckning och vårt inflytande i den globala maritima sektorn, säger Fonasbas president Aziz Mantrach i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]