Fotograf: Föreningen Svensk Sjöfart

Kategori: Folk/företag | Tank

Fint pris till Sirius vd

Jonas Backman, vd för Sirius, har blivit framröstad som Västra Götalands mest företagsamma människa 2016.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tagsamma människa 2016.

Rekordmånga företagsamma personer – cirka 300 stycken, närmare bestämt – hade nominerats i tävlingen som sedan fem år tillbaka arrangeras årligen av arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv. Tävlingen anordnas i samtliga 21 svenska län, och Jonas Backman har alltså röstats fram bland 300 medtävlande som den mest företagsamma personen i Västra Götalands län.

”Sätter Donsö på kartan”

Juryn motiverade utnämningen av Jonas Backman med att ”Jonas sätter Donsö på världskartan med sitt stora engagemang. En miljösmart och kundorienterad redare med internationellt framtidsfokus”, och Jonas Backman själv sade enligt Svenskt Näringsliv följande vid sitt tacktal i samband med prisutdelningen på onsdagskvällen:

”Aldrig nöjda”

– Vi startade 1994, sista rederiet som startat i Sverige. Vi ligger fyra distansminuter från Göteborg på Donsö. Nya fartyg håller oss i framkant. Rederibranschen är en konkurrensutsatt bransch, och det är ofta små marginaler. Med nio tankers för frakt av kemikalier och andra produkter är vi etablerade och har gjort oss ett namn i norra Europa, men för att Sirius Shipping ska hålla sig i framkant kan vi aldrig känna oss nöjda. Vi måste satsa och det gör vi genom att investera i två nya fartyg. Med dem får vi nu än större möjligheter att leverera en professionell, miljövänlig och tekniskt avancerat produkt till kunderna. Jag strävar ständigt efter att utveckla företaget med målet att vi ska ta en marknadsledande position inom rederibranschen.

Lyfte fram medarbetarna

Jonas Backman avslutade sitt tacktal med följande:

– Styrkan i Sirius är att vi har förmågan att anställa duktiga medarbetare och vi kan konsten att förvalta det. Vi har sett kundernas kvalitetskrav förändras och där har vi kunnat vara med.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]