Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Folk/företag | Tank

Sirius bjöd till fest

I samband med att Sirius Shipping fyller 25 år som företag i år bjöd rederiet till öppet hus och fest i hamnen på Donsö.

Nytillskottet Mercurius och LNG-bunkringsfartyget Coralius fyllde Donsö Djuphamn och den som ville var välkommen ombord och ta en titt på fartygen.

Efter några timmar hade cirka 700 personer tagit erbjudandet och gått en runda.

Rederiet Sirius bildades för 25 år sedan av familjen Backman och har sedan dess vuxit. I dag har de 14 fartyg i sin flotta och i koncernen ingår även Sirius Chartering och Vald. Andersons Shipagency.

Rederierna triggar varandra

– Vi startade på Donsö och fick redan från början starkt stöd från hela rederinäringen här ute. Och under de här åren har vi utvecklats mycket tack vare samarbetsandan här ute – och att rederierna här ute triggat varandra, säger en glad Jonas Backman när Sjöfartstidningen träffar honom i hamnen.

Enligt Jonas Backman är en av anledningarna till att de lyckats så bra som de gjort att de alltid har försökt lyssna till vad deras kunder behöver.

– Vi förstod tidigt affärsidén att jobba med de ledande energibolagen och att anpassa våra fartyg och vår verksamhet efter de logistiknät som fanns och som har utvecklats.

– Och att vi också lyckats anpassa våra fartyg efter de starka miljö- och säkerhetskrav som kommer från bolagen, tillägger han.

En förmån

Men den viktigaste anledningen, säger Jonas Backman, är att de har haft möjligheten att arbeta med väldigt kompetent personal genom alla år.

– Vår personal, både ombord och i land, är vår viktigaste tillgång. Och vi har haft förmånen att arbeta tillsammans med många kompetenta personer. Dem vill jag verkligen passa på att tacka i dag.

Ett längre reportage om Sirius historia kommer i nummer 6 av Sjöfartstidningen som publiceras 21 juni.