Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Dop av seriens sista IMOIIMAX

Kemikalie- och produkttankfartyget Stena Impero om 50.000 dwt döptes på onsdagen i Guangzhou i Kina.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]agen i Guangzhou i Kina.

Stena Impero är det sista i en serie på 13 systerfartyg – motsvarande en investering på fyra miljarder kronor – som Stena Bulk beställde från varvet GSI (Guangzhou Shipbuilding International) 2012.

Stena Impero påbörjar sin första resa efter leverans den 7 februari och ska då lasta vegetabiliska oljar från Asien för Europa.

Tre år

– Det har nu gått ganska exakt tre år sedan leverans av vårt första fartyg i IMOIIMAX-serien och fartygen har redan från början levererat över förväntan. Det tekniska, liksom det affärsmässiga konceptet har visat sig vara mycket framgångsrikt och har satt ny standard för både lasteffektivitet och bunkerförbrukning. IMOIIMAX-flottan är med leveransen av Stena Impero fulltalig enligt beställning och den utgör ett starkt och konkurrenskraftigt tillskott till vår även för övrigt högkvalitativa flotta. Samtidigt utgör den ett viktigt steg och en utveckling av vårt sedan tidigare befintliga sofistikerade tradingsystem, kommenterar Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk, i ett pressmeddelande.

Gott samarbete

Erik Hånell är mycket nöjd med samarbetet med varvet.

– I samband med slutleveransen vill vi också passa på att tacka varvet GSI för ett suveränt samarbete under teknikutvecklingen tillsammans med Stena Teknik och under den tre år långa produktionstiden, säger han.

I samband med dopceremonin donerade rederiet 15.000 USD till The Guangzhou Children’s Social Welfare Home, en anläggning med medicinsk vård, rehabilitering, utbildning och annan omvårdnad för bland annat handikappade och föräldralösa barn.

Global trafik

Stena Impero ägs av Stena Bulk och ingår tillsammans med sina tidigare tolv levererade systerfartyg i Stena Bulks globala logistiksystem med fokus på raffinerade oljeprodukter, vegetabiliska oljor och kemikalier. Flottan omfattar cirka 60 fartyg relaterade till affärsområde Products & Chemicals och opereras från Stena Bulks nyöppnade kontor i Köpenhamn med stöd av kontoren i Singapore, Houston, Dubai och huvudkontoret i Göteborg.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]