Kategori: Hamn/Logistik

Brand i Landskrona hamn

En större brand utbröt natten till onsdagen i hamnområdet i Landskrona. Ett 50-tal brandmän bekämpade elden, som nu uppges vara under kontroll. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]s vara under kontroll. 

Enligt Räddningstjänsten inkom larmet om branden klockan 00.41 natten till onsdagen. Branden uppges ha startat i ett transportband som löper mellan olika byggnader, och ha varit koncentrerad till en större industrilokal på Västra Kajgatan där ett lager på 10.000 ton pellets har förvarats. 

Under natten bekämpades branden av ett 50-tal brandmän, och vid sjutiden på onsdagsmorgonen hade de lyckats få branden under kontroll. 

Gynnsam vind

Enligt räddningstjänsten kommer det dock att brinna ett antal timmar till och det är fortfarande en kraftig rökutveckling. 

– Vinden ligger perfekt eftersom den ligger ut över havet, så det innebär att det inte blir några störningar in mot Landskrona stad. Däremot är det förstås inte bra med all rök för ankommande fartyg, säger Christer Nilsson, informationschef vid Räddningstjänsten, till Sveriges Radio P4 Malmöhus på onsdagsmorgonen. 

Inga personskador

Ingen person har kommit till skada vid branden och röken från branden uppges inte vara giftig. 

Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]