Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Brand ombord på Stenafärja

En brand utbröt strax innan klockan 05 på torsdagsmorgonen i en lastbil ombord på passagerarfärjan Stena Nautica. Färjans besättningsmän lyckades på egen hand förhindra att branden spred sig vidare till andra lastbilar. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] till andra lastbilar. 

Enligt Stena Lines informationschef Joakim Kenndal fungerade säkerhetsrutinerna som de skulle.

– Färjans sprinklersystem gick igång och under tiden som besättningsmän arbetade med släckningen samlade vi ihop passagerarna.

När branden startade befann sig färjan cirka tio nautiska mil utanför Varberg, dit den varit på väg från Grenå i Danmark. Den tog sig sedan till Varberg för egen maskin och var framme vid kaj strax efter klockan 06, där räddningstjänsten mötte upp med ett tiotal utryckningsfordon. En kort stund senare kunde räddningstjänsten meddela att branden var helt släckt.

Ombord på färjan befann sig 77 passagerare och 40 besättningsmän, och ingen av dessa uppges vara skadad.

– Som en rutinåtgärd har vi ändå skickat de 7-8 besättningsmän som arbetade med släckningen till sjukhus, för att kontrollera att det inte fått några rökskador.

Det är ännu inte känt hur branden uppstod, och Joakim Kenndal vill heller inte spekulera i troliga orsaker. Klart är emellertid att de lastbilar som stod intill den eldhärjade lastbilen klarade sig från skador, och att inte heller färjan har fått några synliga skador av branden.

– För säkerhets skull ställer vi dock in de två närmaste avgångarna för Stena Nautica. Under tiden kommer vi att inspektera färjan, så vi får se efter det om det krävs några reparationer eller liknande, säger Joakim Kenndal.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]