Fotograf: Pierre Adolfsson

Kategori: Folk/företag | Miljö

White Smoke avvecklas

Johan Algell lägger ner sin konsultverksamhet White Smoke och avslutar Frederietsamarbetet White Smoke Shipping.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]et White Smoke Shipping.

Johan Algell, med lång och bred erfarenhet kring frågor som rör flytande naturgas bland annat från FKAB, drog igång konsultfirman White Smoke för fyra år sedan med fokus på LNG. Men nu är det alltså slut.

Rederiavdelning

– Under de här åren har LNG som marint bränsle gått från att vara en norsk angelägenhet till en fråga om global utveckling, om än svår att överblicka. Jag startade White Smoke med åsikten att LNG är sjöfartens framtida bränsle och även om utvecklingen har gått mycket långsammare än vad man trodde för fyra år sedan har jag kvar min tro på LNG, och den har stärkts, säger Johan Algell.

Samtidigt läggs joint venture-satsningen White Smoke Shipping ned – ett samarbete med Stockholmsrederiet Frederiet som var tänkt att inhysa en planerad rederiavdelning i framtiden och som framförallt fokuserade på bunkerbåtar för LNG-distribution.

Det faktum att White Smoke Shipping avvecklas är dock ingenting som påverkar varken Frederiets fortsatta verksamhet eller dess långsiktiga satsning på olika LNG-projekt. Enligt Fredrik Grenestedt, vd på Frederiet som i dagsläget äger bitumentankers, arbetar man vidare enligt sin planerade LNG-strategi, trots att samarbetet med Johan Algell nu alltså avslutas. 

Till Skangass

För Johan Algells del så kommer han istället att påbörja en ny tjänst den 1 januari 2014 som business development manager – marine LNG, för Skangass. Bolaget levererar LNG bland annat till Bit Viking och Fjord Lines två nya naturgasdrivna färjor Stavangerfjord och Bergensfjord (den förstnämnda är levererad och i trafik).

Skangass äger den stora LNG-produktionsanläggningen i Risavika utanför Stavanger. Nordic LNG, samägt av rederi I M Skaugen och Skangass, ansvarar för försäljningen av LNG:n.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]