Arkivbild på Perseus under ett av sina tidigare namn Electra.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Container | Kortsjö | Torrlast

TSG hyr in ett fjärde fartyg

Thor Svecon Group utökar sin flotta med containerfartyget Perseus som sätts i trafik på linjen Stockholm Norvik–Hull–Rotterdam.
Linjen opereras under namnet Sun Line, ett dotterbolag till Thor Svecon Group AB (TSG AB), som hyr in containerfartyget Perseus från den 8 november 2022. Fartyget introduceras på den nya linjen Rotterdam–Stockholm Norvik–Hull–Rotterdam. De tre övriga fartygen i Sun Line – Alrek, Frej och Odin – är sysselsatta på linjen Västerås–Amsterdam–Hull.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]2. Fartyget introduceras på den nya linjen Rotterdam–Stockholm Norvik–Hull–Rotterdam. De tre övriga fartygen i Sun Line – Alrek, Frej och Odin – är sysselsatta på linjen Västerås–Amsterdam–Hull.

Enligt ett pressmeddelande ser TSG AB kontinuerligt en ökning i efterfrågan från fraktköpare som vill transportera gods sjövägen mellan Sverige, Nederländerna och England. Med ytterligare ett fartyg ökar containerkapaciteten samtidigt som det ger mer flexibilitet och snabbare ledtider.

– Vi har sett behovet av ett fjärde fartyg sedan en tid tillbaka och just nu är tidpunkten rätt. Att utgå från Sveriges nyaste hamn, Stockholm Norvik, känns som ett naturligt steg och helt i linje med vårt mål att stärka vår position inom ostkustsjöfarten, säger Eric Hjalmarsson, vd på TSG AB.

Det i Lettland registrerade containerfartyget Perseus är byggt 1995 av J.J.Sietas i Tyskland som Arctic Fox. Lastkapaciteten är 660 TEU. Enligt Equasis.org är fartygets ägare sedan september 2021 Eurica Shipping med Baltnautic Shipping Ltd i Litauen som manager.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]