Fotograf: Naturvårdsverket

Kategori: Folk/företag | Politik

Transportstyrelsens GD lämnar

Maria Ågren slutar med omedelbar verkan som generaldirektör för Transportstyrelsen. Orsak uppges vara oenighet om hur hennes arbete ska bedrivas.   

Enligt SVT Nyheter har Maria Ågren och regeringen inte haft samma uppfattning om hur arbetet som generaldirektör ska skötas, varför Ågren alltså lämnar sin tjänst med omedelbar verkan.

”Olika syn”

– Regeringen och den tidigare generaldirektören har haft olika syn på hur arbetet ska bedrivas. Vi har därför gemensamt kommit fram till att den tidigare generaldirektören inte längre ska leda myndigheten, säger infrastrukturministerns statssekreterare Mattias Landgren till SVT Nyheter.

Tillfällig GD

I torsdags utsåg därför regeringen Jonas Bjelfvenstam – tidigare generaldirektör och chef för Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) – till vikarierande generaldirektör för Transportstyrelsen från och med 19 januari.

– Jag är glad över att Jonas Bjelfvenstam har tackat ja till att leda arbetet vid Transportstyrelsen. Med sin långa och gedigna erfarenhet inom transportområdet, inte minst som generaldirektör för VTI, kommer han bidra till Transportstyrelsens fortsatta arbete, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S) i ett pressmeddelande, där man också uppger att arbetet med att rekrytera en ordinarie generaldirektör för Transportstyrelsen har inletts.

Maria Ågren har varit generaldirektör för Transportstyrelsen sedan februari 2015