Fotograf: Assa Abloy

Kategori: Container | Folk/företag

Svensk blir Maersks nya CFO

Det blir Djursholm-bon Carolina Dybeck Happe som tar över som CFO i danska rederijätten AP Møller-Mærsk.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]�tten AP Møller-Mærsk.

Carolina Dybeck Happe efterträder Jakob Stausholm, som under våren sa upp sig för att i stället bli CFO på gruvbolaget Rio Tinto. Carolina Dybeck Happe kommer senast från en CFO-tjänst på låsjätten Assa Abloy, där hon har haft flera ledande ekonomiposter sedan 2012. Hon var dessförinnan CFO på polymer-bolaget Trelleborg Group.

Berikar organisationen

– Carolina Dybeck Happe tar med sig avsevärd erfarenhet från ett företag med en historia av stark tillväxt. Som CFO har Carolina Dybeck Happe skapat stort värde för aktieägarna, framgångsrikt strömlinjeformat processer och drivit en digital agenda i ett välrenommerat, globalt bolag. Hennes kompetens kommer att berika vår organisation och fortsatta affärsomvandling. Jag ser fram emot att välkomna Carolina Dybeck Happe till AP Møller-Mærsk, säger Søren Skou, vd för AP Møller-Mærsk i rederiets pressmeddelande.

Börjar nästa år

Carolina Dybeck Happe tillträder sin tjänst den 1 januari 2019.

– Jag är glad att börja på AP Møller-Mærsk i en så spännande tid. AP Møller-Mærsk är marknadsledande med solida värden och en ambitiös strategi som positionerar företaget för framtida tillväxt och värdeskapande. Jag ser fram emot att komplettera teamet i att utforma framtidens AP Møller-Mærsk och leverera på strategin, säger Carolina Dybeck Happe.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]