Fotograf: Pierre Adolfsson

Kategori: Ekonomi | Hamn/Logistik

Storköp av lagringsanläggningar i hamnar

Det kanadensiska energibolaget Inter Pipeline har köpt det holländska lagringsbolaget Royal Vopaks verksamheter i Sverige. Notan uppgick till 865 miljoner kronor.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]. Notan uppgick till 865 miljoner kronor.

Transaktionen består av att Inter Pipeline köper verksamheter för lagring och blandning av flytande olje- och energiprodukter – till exempel bensin, diesel, tjockolja och etanol – i hamnterminaler belägna i Göteborg, Gävle, Södertälje och Malmö.

Cisterner och bergrum

För Göteborgs del, där verksamheten utgörs av att 900.000 kubikmeter flytande produkter kan lagras i 73 cisterner och fem underjordiska bergrum, tas de totalt 70 anställda över med omedelbar verkan.

– Vi är glada och väldigt positiva till att ett så välrenommerat bolag som Inter Terminals tar över den största lagringsverksamheten i Energihamnen i Göteborg, säger Jill Söderwall, affärsområdesansvarig vid Göteborgs Hamn AB, i en kommentar.

Störst i Skandinavien

Genom transaktionen blir Inter Terminals Sweden, som blir bolagets nya namn, det största lagringsbolaget för flytande energiprodukter i Skandinavien med en total lagringskapacitet på 1,3 miljoner kubikmeter.

– Det är enormt positivt för vår verksamhet. Inter Terminals tror på den Skandinaviska marknaden och på Göteborgs geografiska läge som energihub för Skandinavien och Baltikum, kommenterar Mathias Jonasson, vd för Inter Terminals Sweden.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]