Fotograf: Stena Weco

Kategori: Tank

Stena Weco prisbelönas i London

Stena Weco är en av vinnarna på Lloyd’s List Global Awards i London.

Stena Weco utsågs till vinnare i kategorin ClassNK Tanker Operator of the Year på Lloyd’s List Global Awards 2016. Detta joint venture ägs till lika delar av svenska Stena Bulk och danska Weco Shipping.

”Förstklassig prestanda”

Priset delas ut till en aktör som under året har utmärkt sig genom att visa förstklassig prestanda såväl operativt som finansiellt.

– Vi är förstås väldigt glada och tacksamma över att bli vinnare av Lloyd’s List Global Awards 2016 i kategorin Class NK Tanker Operator of the Year. Med leveranserna av IMOIIMAX-fartygen under 2015-2016 har vi gemensamt gjort en stor satsning, som fallit väldigt väl ut. Vi ser även fram emot en fortsatt positiv utveckling av samarbetet inom Stena Weco, säger Erik Hånell, President och CEO för Stena Bulk AB och CEO för Stena Weco.

Nöjd med IMOIIMAX

Stena Weco är specialiserat på att frakta vegetabiliska oljor, kemikalier samt olje- och petroleumprodukter. I flottan ingår åtta nya MR-tankers av IMOIIMAX-typ och ytterligare fem är beställda.

– Vi är mycket nöjda med vår IMOIIMAX-flotta med hittills åtta levererade fartyg. Affärsmodellen med hög flexibilitet har visat sig mycket framgångsrik och vi ser fram emot fortsatt gott resultat, säger Erik Hånell.