Fotograf: Stena

Kategori: Passagerarsjöfart

Stena Line vill stänga linjen Trelleborg-Sassnitz för gott

Stena Line planerar att stänga linjen mellan Trelleborg och Sassnitz permanent. Den främsta anledningen är den negativa påverkan som coronapandemin har på företagets passagerarverksamhet, meddelar rederiet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]mhet, meddelar rederiet.

Lördagen den 14 mars ställde Stena Line in trafiken på färjelinjen mellan Trelleborg och Sassnitz i Tyskland tillsvidare. Nu meddelar färjerederiet i ett pressmeddelande att de planerar att stänga den så kallade ”Kungslinjen” permanent. Stena Line har inlett diskussioner med arbetstagarrepresentanterna i Tyskland.

Tråkigt besked

– Att planera för att stänga ner ”Kungslinjen”, en av de äldsta färjelinjerna i Europa, är ytterligare ett tråkigt besked. Jag tänker särskilt på våra medarbetare ombord och i Sassnitz. Med anledning av COVID-19 kommer vi att förlora hela högsäsongen i år och räknar inte med att passagerartrafiken kommer att återhämta sig inom en överskådlig framtid. Det gör det omöjligt för oss att driva vidare verksamheten på denna linje som i stort sett helt och hållet är beroende av passagerartrafik, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line, i ett uttalande.

 

Stena Lines ropax-färjor på linjen transporterar både frakt och passagerare. Under de senaste åren har linjen Trelleborg–Sassnitz transporterat knappt 300.000 turister per år samtidigt som godsvolymerna och järnvägstrafiken på linjen minskat till mycket låga volymer. På grund av coronapandemin har rederiets passagerarverksamhet minskat drastiskt i hela linjenätverket, meddelar företaget.

Den 19 mars meddelade Stena Line att man lägger ner linjen Oslo-Frederikshavn permanent på grund av coronapandemin.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]