Färjan Fjord Cat kommer att användas för den nya linjen mellan Ystad och Sassnitz.

Fotograf: Fjord Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Tyskt rederi återupptar linje till Sassnitz

Med start i september kommer det tyska rederiet Förde Reederei Seetouristik, FRS, att sätta igång med trafik på en ny linje mellan Sassnitz och Ystad.
Det var efter beskedet i april att Stena Line avsåg att stänga linjen mellan Sassnitz och Trelleborg som det framförallt på den tyska sidan började arbetas med alternativa möjligheter till en återstart av trafiken. Och under fredagen blev det klart att tyska FRS ska dra igång en linje mellan Sassnitz och Ystad, vilket Shippax var först att rapportera om.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]/”>Stena Line avsåg att stänga linjen mellan Sassnitz och Trelleborg som det framförallt på den tyska sidan började arbetas med alternativa möjligheter till en återstart av trafiken. Och under fredagen blev det klart att tyska FRS ska dra igång en linje mellan Sassnitz och Ystad, vilket Shippax var först att rapportera om.

Planerad trafikstart är den 15 september och då med höghastighetsfärjan FJORD CAT. Därmed kommer restiden att förkortas från runt fyra timmar och 15 minuter ner till två timmar och 30 minuter, vilket gör att linjen blir den snabbaste förbindelsen mellan Sverige och Tyskland.

Planen är att rederiet ska köra upp till två avgångar per dag per väg från och med våren 2021. Initialt blir det en avgång per dag. 

Höghastighetsfärjan Fjord Cat opereras i nuläget av det norska rederiet Fjord Line för en trafik mellan Kristiansand och Hirtshals under sommarsäsongen. Det är också en av orsakerna till att den nya linjen först kan börja i september samtidigt som hamnarnas faciliteter också behöver anpassas för färjan.

Anledningen till att FRS valde Ystad och inte Trelleborg som svensk hamn ska vara att det är ett mer attraktivt resmål för tyskar som vill resa till Sverige över dagen.

Enligt Shippax investerar rederiet 15 miljoner Euro på den nya linjen, vilket innefattar köpet av färjan från Fjord Line. Fartyget kommer att levereras till rederiet den 25 augusti.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]