Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Snudd på rekord för Viking Line

Även utan fjolårets tilläggskapacitet på Finska viken uppvisar Viking Line starka passagerarsiffror för juli månad.

Med Viking Lines fartyg reste sammanlagt 951.010 passagerare under juli i år, vilket är den näst bästa volymen för en månad efter alla tiders rekord i juli 2017. I juli i fjol var antalet passagerare drygt en miljon passagerare tack vare den extra kapacitet som den inhyrda katamaranen Viking FSTR gav på rutten Helsingfors-Tallinn.

Mariella som Gabriella som trafikerar linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors gjorde även denna sommar dagsturer till Tallinn. I juli i år hade fartygen totalt över 25.000 fler passagerare än i juli 2017.

Jämfört med juli 2015, som var den hittills bästa månaden för Viking Line med samma kapacitet som i år, har antalet passagerare ökat med närmare 6.000.

Nöjd med utvecklingen

I sin trafik mellan Sverige och Finland inklusive Åland transporterade Viking Line 633.097 passagerare i juli 2018. På linjen Helsingfors–Tallinn reste 317.913 passagerare. Totalt transporterades 123.172 personbilar på samtliga linjer.

– Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Priskonkurrensen har även denna sommar varit hård och det har varit kunderna till gagn. Den fina väderleken har lockat många till sjöss, säger Viking Lines vd Jan Hanses i ett pressmeddelande.