Fotograf: Berit Blomqvist

Kategori: Folk/företag

Jonas Backman årets sjöfartsprofil

Föreningen Göta Älvklubben har utsett Sirius vd Jonas Backman till årets sjöfartsprofil 2017 för rederiets miljöfokus och arbetet med Donsö Shipping Meet.

Göta Älvklubben utser årligen årets sjöfartsprofil för att synliggöra några av de som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. För att utses till årets sjöfartsprofil ska personen i fråga ha utmärkt sig ”med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.”

– Jag är både överraskad och hedrad över den här utmärkelsen, och glad över att mitt arbete inom och för sjöfartsnäringen får den här uppmärksamheten, säger Jonas Backman i ett pressmeddelande.

”Ligger på miljömässig framkant i klustret”

Göta Älvklubbens motivering för utmärkelsen lyder: ”Jonas Backman har i mer än 20 år drivit ett framgångsrikt rederi, Sirius Shipping AB, som idag ligger på miljömässig framkant i klustret. Han är också en av initiativtagarna till DSM, Donsö Shipping Meet, vilken har blivit en mycket framgångsrik mässa inom sjöfartsbranschen. Att förlägga DSM till Donsö och lyckas attrahera fler utställare och besökare än vad som bor på hela Donsö är imponerande.”

Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, är ett anrikt och spännande forum för människor inom sjöfartens näringar och för sjöfartsintresserade personer inom medievärlden.