Lars Höglund, vd för Furetank, har utsetts till Årets sjöfartsprofil 2021 av Göta Älvklubben. T v i bild föreningens ordförande Ragnar Johansson, vd för Wallenius SOL.

Kategori: Folk/företag | Tank

Lars Höglund är Årets sjöfartsprofil 2021

Furetanks vd Lars Höglund har utsetts till Årets Sjöfartsprofil av Göta Älvklubben. Priset delades ut ombord på Marieholm i Göteborg på torsdagskvällen.
Göta Älvklubben, en förening som grundades under andra världskriget med syfte att främja samarbetet mellan sjöfartspress och sjöfartsnäring, utser årligen en sjöfartsprofil. Personen ska under det gångna året ”ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart”, skriver föreningen på sin hemsida.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]öfartsprofil. Personen ska under det gångna året ”ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart”, skriver föreningen på sin hemsida.

Det är styrelsen för föreningen – ledd av Ragnar Johansson, till vardags vd för Wallenius SOL – som utser vinnaren av utmärkelsen Årets sjöfartsprofil. I år föll så valet på Lars Höglund, vd för Furetank, med motiveringen:

”Lars Höglund har på ett föredömligt sätt verkat för en miljö- och klimatsmart sjöfart i Sverige. Under hans ledning blev Furetank först i Sverige att använda biogas som drivmedel i rederiets fartyg – och därmed inspirerade Lars flera andra svenska rederier att bli föregångare inom miljö- och energiteknik. Därutöver har Lars, genom arbetet i styrelsen för Föreningen Svensk Sjöfart där han tidigare varit ordförande, medverkat till en modern och konkurrenskraftig svensk sjöfart med grön profil.”

Förutom ära, diplom och blommor får sjöfartsprofilen i uppdrag att hålla ett föredrag på föreningens årsmöte till våren.

– Det är en person som ansvarar för helheten på ett sätt som inte alls alla gör, så jag är hedrad och glad att kunna göra detta, sa Ragnar Johansson vid överräckningen av diplomet och efter att ha berättat om Höglunds bakgrund och engagemang i branschen bland annat genom styrelseuppdrag i Föreningen Svensk Sjöfart och Svenska Skeppshypotek.

– Jag är jätteglad över detta. Jag har hållit på med sjöfart sedan barnsben och det hade inte gått att göra utan den support vi får från er som arbetar i andra rederier och i föreningar, sa Lars Höglund när han tackade för priset.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]