Fotograf: Göta Älvklubben

Kategori: Folk/företag

Hon är Årets Sjöfartsprofil

Göta Älvklubben har utsett Pia Berglund till Årets Sjöfartsprofil. ”Hon har bidragit till att göra sjöfartsklustret aktivt”, nämns bland annat i motiveringen. 

Pia Berglund lämnade sin tjänst som vice vd på Svensk Sjöfart i slutet av oktober i år. Mellan 2013 och 2017 var hon vd för föreningen.

Drivande

Juryns motivering: ”Pia Berglund har bidragit till att utveckla föreningen Svensk Sjöfart och varit drivande i att göra sjöfartsklustret aktivt och synligt i mediedebatten vilket medfört att beslutsfattare och politiker pratar mer om sjöfart i dag. Hon har också varit drivande i att få igenom flera betydelsefulla regeländringar för svensk sjöfart.”

– Jag är hedrad över ett få denna fina utmärkelse och stolt över vad vi i Svensk Sjöfart åstadkommit de senaste fem åren, säger Pia Berglund i en kommentar. Det ser betydligt ljusare ut för sjöfarten i Sverige och det är gläder mig att det uppmärksammas, säger hon.

Goda visioner

Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.