Fotograf: Gotlandsbåten

Kategori: Passagerarsjöfart

Ingen trafik i år för Gotlandsbåten

Gotlandsbåten AB meddelar att det inte blir aktuellt med någon trafik sommaren 2014.

Rederiet uppger att det ännu är oklart när färjan Västervik kan komma att sättas i trafik och att det inte längre finns någon möjlighet att vänta. För varje dag som går drar företaget på sig kostnader och styrelsen finner det inte längre möjligt att dra ut på beslutet att komma igång med trafiken denna sommar. Även om det skulle finnas en teoretisk möjlighet att gå i trafik i slutet av säsongen uppges risken vara för stor, kostnaderna för höga och införsäljningsperioden för kort.

– Personalen har informerats och den del av personalen som är i land har sagts upp med en månads uppsägningstid, vilket innebär att de ska sluta cirka två veckor tidigare än sagt. Ombordpersonalen är anställda säsongen ut till 17 eller 24 augusti, sade marknadschefen Julia Bendelin på en presskonferens som lagts ut av helagotland.se.

Gotlandsbåten informerar vidare att man fortsätter att betala tillbaka de biljettpengar som kunderna betalat in.

Klassningen ej klar

Västervik ligger fortfarande kvar vid sin reparationskaj i Pireus. Klassningen uppges inte än vara klar och rederiet befarar att det efter genomfört stabilitetstest kan ta upp till fyra dagar att göra i ordning de papper som behövs för att hon ska få lämna kaj. Rederiet hade tidigare fått besked att dessa papper skulle ta några timmar att få klara.

Gotlandsbåten kommer nu att se över varenda utgift i företaget.

– Vi klarar oss genom att tänka smart och billigt. Vi har aktieägare som går in med lån, tar in mer kapital och vänder på alla stenar, sade Julia Bendelin.

Gotlandsbåten har inte för avsikt att ge upp.

– Vi kommer inte sälja biljetter förrän vi har fartyget i svensk hamn inför 2015. Vårt mål är att ha vårt fartyg på plats under 2014, meddelar rederiet.

Kommentarer

 • Isle of Man

  Ingen trafik…Ingen skuta… Ingen ersaetnning foer konsumenternas kringkostnader…

  Trots det, sa haer tillfoersaekrade styrelseordfoeranden Pigge Werkelin tiotusentals grundlurade konsumenter redan oktober 2013:

  ”Nu är vi klara i Grekland efter väl genomarbetade förhandlingar, Det finns nu en Bra Båt som tar 1000 pax och 250 bilar!
  Nu skall vi bara ha papper på att hamnar finns och funkar plus några besiktningar skall genomföras på båten. Samt att näringen verkligen står bakom detta. Det blir spännande 14 dagar”.
  /…/
  ”Löser sig allt så är vi igång nästa månad. Så här nära har vi aldrig varit det är jag 100% säker på”,

  Notera> Pigge Werkelin var 100% säker !!!

  Vad saeger Konsumentverket, UG m.fl.?

 • Egnatia

  På grekiska forum ryktas det nu att färjans ägare ansökt om att få sätta henne i trafik på Kreta.

  • George Jones

   Varför inte nu när några dumma Svennar renoverat båten åt dem?

 • Anonymous

  Pigge kan väl ställa upp och ro passagerarna som de lurat.

 • Kalle

  Tråkigt med dessa negativa kommentarer, se det hellre positivt att någon vågar att starta upp något nytt.

  • Clas

   Håller med dig Kalle, men det är typiskt svenskar att börja gnälla på flaggor, individer osv. så fort det dyker upp konkurrens. Tycker det är riktigt tråkigt för gänget bakom Gotlandsbåten. Hoppas det finns ekonomi att hålla ut till nästa år.

  • Anonymous

   Kalle, fragan aer inte att man startar nagot nytt, utan HUR man startar. Och hur manga har drabbats av det. Taenka positivt aer en sak. Att se fakta och vara realist aer nagot helt annat. GB affaeren boer vara en riksgrej, som Stig P Werkelin sjaelv uttryckt.

  • Igor Kurdin

   Om det nya är bra javisst.
   Men ingen kan väl påstå att det här är kvalitets sjöfart. En nästan 30 år gammal färja med cypern flagg och grekiskt befäl. En färja som inte blir godkänd av klassen utan ligger kvar på ett varv i Pireus.
   Men det finns vissa som inte vill betala för kvalitet. De är bara snåla, även om det skulle kosta dem livet.

 • Anonymous

  Är det verkligen strejk på varvet ?

 • Anonymous

  Västervikare
  Det verkar amatörmässigt skött från första första början. Man chartrar/hyr väl inre en färja utan gällande certifikat?Bara där börjar det brista Det hade varit något för den svenska fartygsinspektionen att sätta tänderna i!(och kommer väl att så vara) .–Sedan att den pigge behöver boende i sina stugbyar gör ju inte funderingarna grundare.
  Strejk på varvet- Bullshit från Bendelin–”Vad ska jag säga?”
  Välkommna nästa år när Ni har bråten i ordning!

 • ö

  Visst, det hade nog gått att få div.giltiga Cert med några sedelbuntar men då hade det ändå skitigt sig vid första anlöp i Sverige. Come back another Year.

 • Anonymous

  så blir det när man satsar på billigt skit när man bara ser pengar väldigt amatörmässigt gjort jag tror inte att jag personligen skulle våga åka med den färjan

  • Thord i Visby

   Just såhär går det när Socialdemokrater skall ge sig på business.

 • George Jones

  Grekiska ägarna lurade dumma Svenskar att renovera ett skrotfärdigt fartyg, som de nu tänker sno tillbaka och sätta in i egen trafik. Detta var ju planerat från början av Greken när man fattade att man hade med dumma Svenskar att göra. De har ju sett vår inavndringspoltik att det finns massa pengar att lura Svenskar på. Och det gick Spigge o co på. Så går det när man är för Penningkåt och Göteborgsk överoptimistiskt allt-är-så-enkelt attitydad.

  • Anonymous

   En synnerligen dum kommentar, (inte ens rättstavad).. ” sno tillbaka ” dumma svenskar ” och ” invandringspolitik ” samt Göteborgsk överoptimistisk bla bla ” vad har det med denna affär att göra

   • George Jones

    Hej PIGGE! Använd ditt riktiga namn istället gubbe! Blev det jobbigt när jag la alla fakta på bordet? Framstår du som mindre smart som du borde? hahahahaha

    • Anonymous

     Gubbe är synonymt för äldre man och det kan kanske stämma (46 år) i alla fall enigt min 10 åriga dotter, antar att du är en av de berörda i svensk invandringspolitik eftersom jag inte begriper vad du menar när du skriver, ” Framstår du som mindre smart som du borde? hahahahaha ” / MR

     • Geoge Jones

      Du är inte smart SPIGGE mer skål påre!

 • Alexander Lucas

  Ödmjukhet är inte Gotlandsbåtens ledning största styrka!

 • greger

  Och inte vill dom följa svensk lagstiftning att betala för kunders utlägg då dom bluffade med att båten skulle vara klar

  • George Jones

   Givetvis den där skorven kommer ingen i Sverige se något mera av! Greken tog båten och stålarna!

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.