Fotograf: Concordia Maritime

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Concordia och Stena Bulk rustar

Concordia Maritime och Stena Bulk tecknar avtal om inbefraktning av ytterligare ett MR-fartyg av IMO 2/3-klass.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]fartyg av IMO 2/3-klass.

Kontraktet, som gäller från och med januari, är på två år med möjlighet till förlängning, uppger Concordia Maritime i ett pressmeddelande.

MR-poolen

Parallellt förlängs även inbefraktningen för det MR-fartyg vars inbefraktningsavtal gick ut i november med ytterligare minst ett år. Båda fartygen kommer att opereras av MR-poolen inom Stena Bulk Product & Chemicals (tidigare Stena Weco). Det nu inbefraktade fartyget är under byggnation och skall levereras från varvet under januari 2018.

Starkare 2018

– Tillsammans med de två fartyg vi inbefraktade i somras ska dessa avtal ses som tydliga tecken på vår syn på marknaden framåt. Efter en period av svag marknad förväntar vi oss nu en successivt starkare och mer balanserad marknad från och med mitten av 2018. Till de främsta drivkrafterna hör minskade lagernivåer, vilket kommer att resultera i en ökad efterfrågan på oljetransporter. Även på utbudssidan börjar det se bättre ut. Orderboken är relativt låg och nettotillväxten av nya MR-fartyg väntas 2018 uppgå till endast cirka 2 procent, säger Kim Ullman, vd för Concordia Maritime i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]