Bilden visar Carnival Triumph. Notera dock att det ännu inte är offentliggjort vilken linje i Carnivalgruppen som kan komma att operera de nya fartygen.

Fotograf: Carnival Corporation

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Carnival planerar stororder

Carnival Corporation planerar stort nybyggnadsprogram där även Meyer Turku kan komma att leverera två fartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]t leverera två fartyg.

Världens största kryssningskoncern Carnival Corporation ingår två separata strategiska partnerskap, ”memorandum of agreement”, med Fincantieri och Meyer Werft för att bygga nästa generation av kryssningsfartyg. Detta förväntas leda till beställning av sammanlagt nio kryssningsfartyg för leverans under åren 2019-2022. De kommande beställningarna är beroende av bland annat ”tillfredsställande finansiering”.

Papenburg och Åbo

Meningen är att fyra av kryssningsfartygen ska byggas av Meyer Werft och fem av Fincantieri. Av de fartygsbeställningar som skulle läggas hos Meyer Werft skulle två byggas i Åbo och två i Papenburg.

Carnival kommer senare att offentliggöra närmare detaljer om fartygen, men skriver att de blir de effektivaste i rederiets historia. De planeras för de etablerade nordamerikanska och europeiska marknaderna men även för nya marknader som Kina. Varje nybygge kommer att utvecklas och designas för sina respektive linjer inom gruppen.

Stärker Åbovarvet

– Vi är mycket nöjda och stolta över det memorandum of agreement som vi tecknat med Carnival. Det är glädjande att vår offert på dessa tekniskt avancerade och optimerade fartyg ledde till detta avtal. Vi fortsätter vårt goda samarbete med kunden för att komma överens om alla detaljer som fortfarande återstår att förhandla om, kommenterar Jan Meyer, vd för Meyer Turku Oy.

Han säger vidare att detta är en unik chans för Åbovarvet att visa att det åter kan bli starkt.

– Vi är starkare än förr genom att vi arbetar tillsammans med Meyer Werft i Papenburg i byggnationen av dessa ambitiösa fartyg som tillhör en ny generation kryssningsfartyg.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Anonymous

    Låter mycket bra.

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]