Baltic Crystal i Eemshaven februari 2023.

Fotograf: Erik Thun AB

Kategori: Torrlast

Baltic Crystal har levererats

Thunbolagen har tagit leverans av sin nybyggda torrlastare Baltic Crystal, som nu är på väg till Rotterdam för sin första lastning.
Baltic Crystal och systerfartyget Nordic Crystal som levererades i juni förra året är byggda på det nederländska varvet Ferus Smit. Fartygen är en utveckling av Erik Thuns nuvarande flotta och har enligt rederiet byggts med starkt fokus på effektivitet, miljömedvetenhet och kundernas behov.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]-av-nybygge-till-erik-thun-ab/”>Nordic Crystal som levererades i juni förra året är byggda på det nederländska varvet Ferus Smit. Fartygen är en utveckling av Erik Thuns nuvarande flotta och har enligt rederiet byggts med starkt fokus på effektivitet, miljömedvetenhet och kundernas behov.

De nya fartygen kännetecknas enligt rederiet av lägre bränslekonsumtion, mindre utsläpp, lägre ljudnivåer och möjlighet att ta mer last.

Både Baltic Crystal och Nordic Crystal är utrustade med frekvensomvandlare för anslutning till landström.

– Vi ser fram emot nästa generation fartyg som kommer att förse våra kunder med hållbara och smarta lösningar, leverera laster i tid med bästa möjliga miljöprestanda idag, säger Jens Bäckström, Senior Charterer på Erik Thun AB i ett pressmeddelande.

– Vi har alltid haft starkt fokus på att resurseffektivitet ska omsättas i modern miljövård. Det är viktigt att vi bygger fartyg som passar för framtiden, och vår långa erfarenhet i branschen i kombination med vår vision om att vara en hållbar svensk partner över generationer ger oss en bra grund för ständig förbättring och innovativ design, tillägger Henrik Källsson, vice vd på Erik Thun AB.

Baltic Crystal i Eemshaven, Nederländerna, i februari 2023. Foto: Erik Thun AB
[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]