Link Star.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

Åländska Link Star såld

Godby Shipping säljer trotjänaren Link Star till Norge. Hon har ingått i det åländska rederiets flotta sedan 1989.
Det norska rederiet och managementbolaget Norwest Ship Management har med Godby Shipping avtalat om köp av roro-fartyget Link Star. Avtalet träffades den 22 oktober och avsikten är att Godby Shipping överlåter fartyget till den nya ägaren mellan 12 och 25 november 2021 i Hysøy.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ng avtalat om köp av roro-fartyget Link Star. Avtalet träffades den 22 oktober och avsikten är att Godby Shipping överlåter fartyget till den nya ägaren mellan 12 och 25 november 2021 i Hysøy.

Av de sju fartygen i Godby Shipping-flottan har Link Star varit med längst. Hon designades av rederiet i samarbete med Transfennica och varvet J. J. Sietas och levererades 1989. Sedan dess har Link Star ingått i flottan och har främst sysselsatts med transport av pappersprodukter för olika skogsindustriföretag.

Fartyget är utrustat med akterramp, sidolastare och lastluckor. På papperstrader har hon främst lastat storo-hanterat (stowable roro) papper, stuvat med truck utan lastbärare direkt i lastrummen. Lastkapaciteten är cirka 4.000 papper och pappersprodukter.

För närvarande har Link Star finländsk flagg. Fartygets nuvarande besättning kommer att omplaceras till andra fartyg i flottan, uppger Godby Shipping.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]