Fredrik Hermansson, vd.

Fotograf: Lakeway Link

Kategori: RoRo

Lakeway Link köper roro-fartyg

Svenska rederiet Lakeway Link köper roro-fartyget Miramar Express för en ny fartygslinje mellan Polen och Sverige.
Fartygets nya namn blir M/S Lakeway Express. Trafiken kommer att påbörjas i april med tre avgångar i veckan mellan Gdynia och Södertälje, uppger rederiet i ett pressmeddelande. Planen är att även inkludera trafik till Västerås från 2026 efter ombyggnaden av Södertälje kanal och slussar.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] veckan mellan Gdynia och Södertälje, uppger rederiet i ett pressmeddelande. Planen är att även inkludera trafik till Västerås från 2026 efter ombyggnaden av Södertälje kanal och slussar.

Lakeway Link bildades 2023 och ägs till lika delar av Wallenius och Greencarrier.

Lakeway Express är byggt 1999, har en total längd på 153,38 meter och är idag registrerad under cypriotisk flagg. Dess bruttotonnage är 10.471 och lastkapaciteten är 1.624 längdmeter eller cirka 110 trailers. Fartyget hette tidigare Miranda och ägdes fram till 2018 av Godby Shipping.

Lakeway Express. Illustration: Lakeway Link

– Jag är väldigt glad över att kunna meddela att vi nu kommer att starta vår linjetrafik mellan Polen och Sverige enligt plan. Och det är med höga ambitioner som vi nu introducerar våra tjänster på marknaden. Genom att utnyttja vattenvägar möjliggör vi inte bara effektivare transporter utan banar också väg för minskad miljöpåverkan, säger Lakeway Links vd Fredrik Hermansson i pressmeddelandet.

Genom att introducera en reguljär linje med fasta avgångar för roro-trafik för trailers i kombination med effektiv frakthantering vill rederiet erbjuda ett pålitligt alternativ eller komplement till väg- och järnvägstransporter.

– Lakeway Link är redo att effektivisera och förstärka godstrafiken mellan Sverige och Polen med tillförlitliga och miljömässigt konkurrenskraftiga lösningar för våra kunder, säger Fredrik Hermansson.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]