Fotograf: Ronald Tampsch

Kategori: RoRo

Baltica fortsätter för TransProCon

Godby Shipping och TransProCon har avtalat om att förlänga tidsbefraktningen för roro-fartyget Baltica.

Åländska Godby Shipping meddelar att TC-avtalet för roro-fartyget Baltica har förlängts och nu gäller till juni 2018. Dessutom uppges TransProCon ha option på förlängning till december 2018.

Godby Shipping köpte Baltica hösten 2015 från Lillbacka Powerco. Fartyget var redan då sysselsatt av TransProCon på timecharter, och enligt överenskommelse med TransProCon och Lillbacka tog Godby Shipping över befraktningsavtalet. Sedan dess har fartyget gått i trafik för TransProCon, som ingår i Svenska Orient Linien AB.

Baltica är byggd i Sydkorea 1990 och har en total lastkapacitet om 2.240 filmeter på tre däck.

Flottan sysselsatt

Inkluderande optionen på förlängning har Godby Shipping flottan sysselsatt under nästa år.
Mistral fortsätter i trafik för P&O till december 2018 med option för ytterligare ett år. Misana och Misida är tidsbefraktade till Stena RoRo till december 2018 med option på förlängning, och där är upplägger för närvarande en relet till Trans­fennica till årets slut, varefter de inleder trafik för Stena Line.
Midas är uthyrd till CMA CGM till december 2018, Mimer till Marinex Cargo Line till december 2018 och Link Star UPM-Kymmene till december 2018 med option till förlängning.
Miranda, som för närvarande är på timecharter till Stena RoRo och relet till Transfennica till december 2017 har sålts och levereras efter årsskiftet till ny ägare.