Fotograf: Thun Tankers

Kategori: Tank

Thun Equality är levererad

Thun Tankers har fått leverans av sitt tredje fartyg i E-klassen, Thun Equality. Fartyget kommer nu att gå in i Gothia Tanker Alliance-nätverket.
Film från sjösättningen av Thun Equality tidigare i år.

Nybygget är det tredje av fyra LNG/LBG-drivna systerfartyg på 7.999 dwt i Thun Tankers E-klass byggda av Scheepswerf Ferus Smit B.V i Nederländerna. De tidigare två fartygen i serien är Thun Eos och Thun Evolve. Thun Equality kommer nu att sysselsättas inom Gothia Tanker Alliance-nätverket.

Bemanning och tekniskt management sköts av MF Shipping Group. Fartyget har fått holländsk flagg.

Ett givet namnval

Thun Equality sjösattes och döptes i slutet av februari och för rederiet var namnvalet givet.

– Jämställdhet beskriver hur vi vill närma oss människor och samhällen där vi verkar. Med dagens leverans vill vi i Thun Tankers önska fartyget och hennes besättning rättvisa vindar med säkra och hållbara seglingar, säger Joakim Lund, CCO på Thun Tankers BV, i ett pressmeddelande.

– Jämställdhet är en stor del av vårt hållbarhetsarbete och det har varit och kommer att vara ett fokus framöver. Dagens leverans av Thun Equality är ett utmärkt exempel på vår vision att vara en hållbar svensk partner över generationer, säger Johan Källsson, verkställande direktör på Erik Thun AB i pressmeddelandet.

Bygger på en lång erfarenhet

E-klassfartygen är en vidareutveckling av Erik Thuns befintliga flotta med ett stort fokus på effektivitet, miljöhänsyn och kundens behov.

– E-klassen är en serie på fyra resurseffektiva tankfartyg som vi i Erik Thun har låtit bygga med hjälp av vår långa historia av energieffektiva fartyg. Inom Erik Thun bygger vi fartyg som ska hålla under hela deras livstid. Därför inte enbart uppfyller, utan även överträffar nybygget EU:s utsläppskriterier för 2030 och IMO:s utsläppskriterier för 2050 redan i dag. Genom att konsumtionen reduceras med upp till 40 procent jämfört med tidigare fartyg av motsvarande storlek kan vi hjälpa våra kunder att utöka sin affärsverksamhet och samtidigt reducera sitt koldioxidavtryck, sa Joakim Lund, CCO, Thun Tankers, i samband med dopet.