Sjösättning av Thun Equality i Leer i Tyskland.

Fotograf: Thun Tankers

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Tredje tankern i Thuns E-klass sjösatt

Thun Equality är namnet på det tredje tankfartyget i en klass på sammanlagt fyra för Thun Tankers.
Dopet och sjösättningen av produkttankfartyget Thun Equality vid Ferus Smit B.V.:s anläggning i Leer, Tyskland, arrangerades som ett online-event i dag, måndag. Nybygget är det tredje av fyra LNG/LBG-drivna systerfartyg på 7.999 dwt i Thun Tankers E-klass.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ve”:true,”className”:”wp-embed-aspect-16-9 wp-has-aspect-ratio”} –>

Dopet och sjösättningen av produkttankfartyget Thun Equality vid Ferus Smit B.V.:s anläggning i Leer, Tyskland, arrangerades som ett online-event i dag, måndag. Nybygget är det tredje av fyra LNG/LBG-drivna systerfartyg på 7.999 dwt i Thun Tankers E-klass.

Inledningsvis sa Karin Orsel, CEO, MF Shipping Group, att Erik Thun AB och MF Shipping Group har ett starkt engagemang i hållbarhetsmålen, där jämställdhet ingår. Enligt henne strävar MF Shipping Group, som sköter tekniskt management för fartyget, att utöka andelen kvinnor såväl i landorganisationen som ombord på fartygen

– Equality, jämställdhet, innebär engagemang från högsta till lägsta nivå, sa Karin Orsel.

Detta bekräftades även av Johan Källsson, vd för Erik Thun AB:

– Jämställdhet utgör en stor del av vårt hållbarhetsarbete och har varit och kommer att vara i fokus även framöver. Dagens sjösättning är ett fint exempel på vår vision att vara en hållbar svensk samarbetspartner över generationer.

Vid planeringen av E-klassens fartyg har Thun fokuserat på effektivitet, miljöhänsyn och kundens behov.

– E-klassen är en serie på fyra resurseffektiva tankfartyg som vi i Erik Thun har låtit bygga med hjälp av vår långa historia av energieffektiva fartyg. Inom Erik Thun bygger vi fartyg som ska hålla under hela deras livstid. Därför inte enbart uppfyller, utan även överträffar nybygget EU:s utsläppskriterier för 2030 och IMO:s utsläppskriterier för 2050 redan i dag. Genom att konsumtionen reduceras med upp till 40 procent jämfört med tidigare fartyg av motsvarande storlek kan vi hjälpa våra kunder att utöka sin affärsverksamhet och samtidigt reducera sitt koldioxidavtryck, sa Joakim Lund, CCO, Thun Tankers.

Dopet förrättades på distans av nybyggets gudmor Margareta Alestig, styrelseordförande i Erik Thun AB. Hon befann sig i Lidköping.

– Det är en ära och jag är mycket stolt över att vara gudmor för detta fantastiska nya fartyg som ingår i en serie av likadana systrar. Jag döper henne till Thun Equality och önskar henne och de som seglar med henne framgångsrika och säkra resor, sa hon, varefter fartyget sidledes gled ned i sitt rätta element med ett mäktigt plask.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]