Fotograf: Aegean Shipping Management

Kategori: Ekonomi | Fartygsaffärer | Tank

Stena Weco chartrar fyra MR-tankers

Stena Weco har chartrat in fyra MR-tankers på 50.900 dwt från grekiska Aegean Shipping Management.

Stena Weco, som ägs av Stena Bulk och danska Dannebrog, har skrivit ett femårigt charterkontrakt på fartygen Green Planet, Green Sea, Green Sky och Green Hellas från Aegean Shipping Management. Alla fyra på 50.900 dwt och byggda på varvet Dae-Sun i Sydkorea, levererades mellan maj och juli 2014.

– Sammanlagt har vi cirka 55 fartyg i vår flotta nu. Och detta är en relativt vanlig affär från vår sida som ingår i grundstrategin att ha både långa och korta kontrakt, berättar Erik Hånell, vd på Stena Weco, för Sjöfartstidningen.

Fartygen har de senaste veckorna gått på spot-marknaden för palmoljor och rena produkter. Och framförallt marknaden för rena produkter ha sett bra ut den senaste tiden, menar Erik Hånell.

– Marknaden på rena produkter har varit väldigt stark de senaste tre-fyra månaderna och verkar hålla i sig ett tag till.

Enligt TradeWinds är värdet på affären 16.500 amerikanska dollar per dag. Men Erik Hånell vill inte exakt säga hur mycket affären är värd. Han bekräftar dock att det ligger i närheten av TradeWinds siffra.

Kommentarer

  • martin

    Fan. satt och såg ett klipp från youtube nyss. det var när john fredrikssen hade beslutat att skrota Front Driver. Tänkte bara så här,en båt byggd 1991 är ju nästan ett nybygge för oss svenskar. vill man inte ha ett andrahandsvärde eller vad är vi på väg. 1991 är nästan nytt!

  • stig

    det har blivit svårt att sälja. laster med fartyg äldre än 15 år allt pga prestige och erika och exxon valdez

Artikeln är stängd för fler kommentarer