Under 2022 fick Stena Bulk leverans av de inchartrade fartygen Stena Convoy och Stena Conductor från det sydkoreanska varvet Hyundai Mipo. Nu har Stena Bulk tecknat ett charterkontrakt för ytterligare fyra nya MR-tankfartyg från samma varv.

Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Tank

Stena Bulk chartrar fyra nybyggda MR-tankfartyg

Tankrederiet Stena Bulk har beslutat att expandera sin flotta genom charteravtal av fyra nybyggda Medium Range (MR) tankfartyg.
Det var under tisdagen som Stena Bulk meddelade att rederiet tecknat femårskontrakt för fyra nybyggda MR-tankfartyg som har planerad leverans under 2025 och 2026.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]nkfartyg.”} /–>

Det var under tisdagen som Stena Bulk meddelade att rederiet tecknat femårskontrakt för fyra nybyggda MR-tankfartyg som har planerad leverans under 2025 och 2026.

Två av fartygen, Stena Continent och Stena Conquest, kommer att levereras från varvet Hyundai Mipo i slutet av 2025. De två efterföljande fartygen, Stena Contender och Stena Concept, kommer att levereras under 2026.

Måste tänka annorlunda

Kontraktet gör att Stena Bulk därmed kommer att ha sex fartyg i charter i sin flotta. År 2022 levererades Stena Convoy och Stena Conductor från en japansk ägare, vilka enligt Stena Bulk var de mest bränslesnåla MR-tankfartygen till sjöss vid leveransen.

– Vår långsiktiga strategi att expandera flottan kräver alltid att vi agerar flexibelt och intelligent med våra kunders bästa i främsta rummet. Det nuvarande landskapet av kostsamma korttidscharter innebär att vi måste tänka annorlunda, vilket är anledningen till att vi är stolta över att underteckna dessa fyra långsiktiga nybyggnadskontrakt, säger Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk i ett pressmeddelande.

Marknadsledande prestanda

De fyra nya fartygen är designade av det sydkoreanska varvet Hyundai Mipo och har en enligt Stena Bulk erkänts för en utmärkt effektivitetsprestanda och är varvets åttonde generation med MR-tankerdesign.

– Dessa fartygens marknadsledande hållbarhetsprestanda kommer att bidra till att underbygga vår hållbarhetsstrategi. Den stabilitet som dessa långsiktiga affärer ger kommer att skapa trygghet för våra kunder globalt, säger Erik Hånell.

Enligt Stena Bulk ligger fartygens bränsleförbrukning på 15 ton bränsle per dag vid en snittfart på 13 knop. Fartygen har även utrustats med skrubberteknik för att uppfylla Global Sulphur Cap.

Stärken banden till Stilla havet

Att Stena Bulk kommer att ha sex långsiktiga charterkontrakt med ett av Japans största rederier, kommer att stärka rederiets band till Stillahavsregionen.

 – Vi ser fram emot att fortsätta arbeta pragmatiskt under de kommande månaderna och åren, och vi lämnar ingen sten orörd i vår strävan att skapa en verkligt marknadsledande tankerflotta, säger Erik Hånell i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]