Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer

SRAB i valet och kvalet om framtiden

Stockholmsbaserade SRAB Shipping har fortfarande inte bestämt sig om rederiet ska avvecklas eller om verksamheten ska fortsätta och i så fall hur, efter alla dramatiska turer i rederiet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]atiska turer i rederiet.

– Jag har inget nytt att berätta. Vi jobbar vidare och är inte stressade, just nu tittar vi på olika alternativ och möjligheter, säger vd Rolf Hollmén till Sjöfartstidningen och markerar tydligt att han inte vill gå djupare in på ämnet än så.

Spekulationerna om SRAB:s framtid har pågått sedan i våras då rederiet i ett svep blev av med alla sina tankfartyg och därmed huvuddelen av sin verksamhet. Rederiet självt har legat lågt.

Rederiet har numera bara ägarintresse i ett torrlastfartyg, Union Topaz, via Norswede Shipping KS där man är minoritetsdelägare (SRAB äger 22 procent av aktierna i bolaget). För ett och ett halvt år sedan hade rederiet ägarintresse i åtta fartyg. Torrlastaren Union Moon som legat på reparationsvarv i Belfast i flera månader efter kollisionen den 7 mars i år med Stena Lines färja Stena Feronia, har nyligen sålts till holländska intressenter. Köpesumman är inte offentliggjord.

Rolf Hollmén är lika fåordig om framtiden som om SRAB:s krav mot Ålandsbanken. 

– Jag vill inte kommentera den här processen eller vilket belopp det rör sig om.

I samband med Ålandsbankens tvångsförsäljning av rederiets tre kem- och produkttankfartyg (Nordic Victory, Nordic Glory, byggt 2007 och Nordic Prima) till Sirius tidigare i år, affären skedde då SRAB hade stora obetalda skulder till banken, tillkom en uppgörelse mellan Ålandsbanken och SRAB om att rederiet skulle biträda banken vid leverans av fartygen. 

”Ålandsbanken har inte till alla delar honorerat denna uppgörelse och SRAB har därför, efter rapportdatum, riktat ett krav mot banken och bolaget kommer att begära rättslig prövning av ärendet”, skev SRAB Shipping i sin halvårsrapport.

I mars lämnade SRAB Shipping handeln på First North/Nasdaq OMX Stockholm för den Alternativa aktiemarknaden, som erbjuder aktiehandel för onoterade bolag, på grund av den låga handeln.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]