Fotograf: SOL

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

SOL utökar på Göteborg–Zeebrügge

Svenska Orient Linien sätter i dagarna in nybyggda roro-fartyget ML Freyja mellan Göteborg och Zeebrügge.

Därmed utökar rederiet kapaciteten markant på linjen. Ark Forwarder trafikerade linjen fram till 18 juni då fartyget togs ur drift. Under två veckor har Elisabeth Russ tillfälligt trafikerat linjen, men ersätts nu alltså av ML Freyja som kommer direkt från varvet i Italien. 

Ökar kapaciteten

– Med denna uppgradering av flottan har vi möjlighet att leverera en ännu bättre service i framtiden. Med 2.800 filmeter utökar ML Freyja vår kapacitet på de mest populära övergångarna med upp till 20 procent, säger Ragnar Johansson, vd på Svenska Orient Linien, i ett pressmeddelande.

– ML Freyjas moderna design gör att vi kan hålla vår pålitliga tidtabell, trots den utökade lastvolymen, fortsätter Ragnar Johansson.

Tre fartyg

Rutten mellan Göteborg och Zeebrügge blev en del av SOL Continent Lines nätverk november 2014, som en följd av ett samarbete med Stora Enso. Tre fartyg med en kapacitet på 2.600 filmeter vardera gör överfarten på cirka 34 timmar. Samtliga avgångar anlöper PSA Wielingendok i Zeebrügge och Gothenburg RoRo Terminal i Göteborg. Italien-flaggade ML Freyja är 192 meter lång och 26 meter bred.